Startsidan
Startsidan

Uppdaterad information till dig som är kallad till mönstring med totalförsvarsplikt

Rekryteringsmyndigheten har fattat beslut att de som ska mönstra i Stockholm eller Malmö under vecka 12 och vecka 13 kommer att få nya tider för mönstring från vecka 20 och framåt. För er som redan är på väg kommer mönstringen att genomföras under tisdagen den 17:e mars. För dig som är kallad till mönstring från vecka 14 och framåt gäller i nuläget att komma till mönstringen.

Bakgrunden till beslutet är de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten har kommit med under dagen. De mönstrande har på grund av att de kallas enligt lagen om totalförsvarsplikt ingen möjlighet att själva välja eller göra en riskbedömning avseende resor. Därför anser Rekryteringsmyndigheten att det inte är rimligt att med plikt kalla dessa till mönstring under det läge som är i samhället just nu.

Till dig som har gjort en egen ansökan till grundutbildning med värnplikt eller gjort en ansökan till polisutbildningen
För övriga som har inbokade tider genomförs prövning på prövningsenheterna i Stockholm och Malmö. För de som vill göra en ombokning görs detta på ”min sida”.

Rekryteringsmyndigheten gör dagligen nya bedömningar utifrån det rådande läget och expertmyndigheternas rekommendationer.

Vid frågor kan du höra av dig till Kontaktcenter, kontaktcenter@rekryteringsmyndigheten.se 0771-24 40 30

Sidinformation

Senast uppdaterad: 27 jan 2021