Startsidan
Startsidan

Aktuellt om Corona

Information med anledning av Covid-19

 • Information angående Corona-viruset

  Har du vistats i Kina, Sydkorea, Iran, Norra Italien eller annat område med känd spridning av coronavirus (SARS-CoV-2) eller haft kontakt med bekräftat fall av covid-19 inom fjorton dagar före symtomdebut och har feber, hosta eller andningsbesvär? Om det stämmer ska du inte genomföra prövning eller mönstring hos Rekryteringsmyndigheten utan kontakta 1177 för rådgivning.

 • Restriktioner för resande från andra länder

  Folkhälsomyndigheten uppmanar alla som reser in till Sverige att stanna hemma i minst sju dagar, att undvika kontakt med andra och att testa sig snarast efter ankomst till Sverige med uppföljande test fem dagar efter ankomst.

 • Krav på munskydd

  Från och med tisdag 23 mars gäller krav på munskydd för alla som kommer till oss för att pröva eller mönstra.

 • Start med jägartest

  Måndag 23/11 startar vi med jägartestet för vissa mönstrande och prövande till grundutbildning med värnplikt som får höga värden. Glöm inte träningskläder!

 • Förtydligande angående resor

  Är man kallad till mönstring är man enligt pliktlagen skyldig att komma. Att resa till mönstringen tolkar Rekryteringsmyndigheten inte som en "onödig resa" enligt Folkhälsomyndighetens definition.

 • På måndag 17 augusti börjar vi mönstra ungdomar födda 2002

  Samtliga skyddsåtgärder och hygienrutiner som införts på Rekryteringsmyndigheten fortsätter även under hösten. Det innebär bland annat förstärkta informationsinsatser mot de prövande, begränsat antal prövande i lokalerna, barriärskydd i lokalerna samt att lokalerna och arbetssätt anpassats för att möjliggöra distans mellan de prövande och mellan de prövande och personalen.