Startsidan
Startsidan

Anna Bergman - psykolog

Anna arbetar som psykolog

Anna jobbar som psykolog i Stockholm.

Varför valde du Plikt- och prövningverket?

Jag arbetade tidigare på en vårdcentral och hade där en kollega som tidigare arbetat på myndigheten, vi pratade och jag tyckte det lät som en spännande arbetsplats. På vårdcentralen arbetade jag både kliniskt, men även med forskning. Den stora skillnaden är att istället för, att som på vårdcentralen, arbeta med behandling arbetar jag här med bedömning. Här träffar jag bara personerna en gång och jag har inget vårdansvar. Skulle jag vara sjuk en dag så täcker mina kollegor upp för mig, jag behöver inte boka om patienter som var fallet förut.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Jag sitter i intervjuer hela dagarna och träffar oftast personer som vill bli poliser eller personer som är kallade att mönstra eller som själva ansökt om att få göra grundutbildning med värnplikt. Lite ovanligare arbetsdagar kan det handla om att bedöma personer åt andra myndigheter som kustbevakningen eller tullverket. Mitt uppdrag är att bedöma om personen kommer att klara av arbetsuppgifterna men också bedöma om personen i fråga kommer må bra i den miljö som den ska verka i.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Jag får vara ohämmat nyfiken. Jag får träffa mycket människor och får en stor inblick i andra människor, hur de funderar och hur de har haft det. Det trivs jag med. Sedan finns det en annan dimension av jobbet och det är att det vi gör är viktigt för samhället, vi ser till att rätt personer tas ut och att fel personer väljs bort. En jobbig aspekt av arbetet är att jag också tvingas ge negativa besked till de som gärna vill men av olika anledningar inte är lämpliga.

Vad kan man prata med dig om på lunchrasten?

Det mesta tror jag, resor, träning, körsång, musik och tv-serier.

Vad gör du på fritiden?

Sjunger i bilen på väg till jobbet, tränar löpning och hänger med vänner och familj.

Fakta:

Namn: Anna Bergman
Ålder: 38
Bor: Villa i Vallentuna med sambo och två barn.
Gör på Plikt- och prövningsverket: Psykolog

Sidinformation

Senast uppdaterad: 7 dec 2020