Startsidan
Startsidan

Gör en ansökan

Plikt- och prövningsverket har det övergripande ansvaret för ansökan, urval, selektering, prövning och nominering. Universitets- och högskolerådet (UHR) granskar betyg och omdömen för att kontrollera studiebehörighet. Polisen gör en säkerhetsprövning på alla sökande som är godkända efter den medicinska och psykologiska prövningen.

Du kan ansöka när som helst under året. Ansökan består av två delar.

Del 1

I första delen får du ange ditt personnummer och dina kontaktuppgifter i ett formulär på webben. Vi kontrollerar att du har fyllt 18 år samt att du är svensk medborgare. Det kontrollerar vi mot Skatteverkets register.

Del 2

Om du uppfyller de grundläggande kraven får du svara på del två i ansökan, ett webbaserat frågeformulär. Här vill vi veta lite mer om dig för att kunna bedöma dina möjligheter att klara polisutbildningen och att arbeta som polis. Du kommer att få svara på ett antal frågor om bland annat din hälsa.

Är du godkänd på del två i ansökan kontrollerar vi att du uppfyller den grundläggande och särskilda behörigheten, det gör vi med hjälp av universitets- och högskolerådet. Om du uppfyller kraven och är behörig får du möjlighet att boka tid för prövning.

Prövning i Göteborg, Stockholm eller Malmö

Prövningen består av psykologiska och medicinska tester och bedömningar. Våra prövningskontor finns i Göteborg, Stockholm och Malmö. Var du bor styr vilket prövningskontor du kan boka tid vid.

Sidinformation

Senast uppdaterad: 10 feb 2023