Till sidans innehåll

Efter utbildningen

När du har genomfört och blivit godkänd på din grundutbildning med värnplikt får du en utbildningspremie och ett militärbetyg. Vad du gör sen bestämmer du själv.

Efter utbildningen kan du, om du blir godkänd, söka jobb i Försvarsmaktens, skriva på ett avtal med Hemvärnet eller utbilda dig vidare, till exempel till officer. Det finns även många frivilliga försvarsorganisationer som du kan engagera dig i. Glöm inte anmäla dig på Till "Mitt Förvarsmakten" för att få information från Försvarsmakten när de har olika aktiviteter eller till exempel öppnar ansökan till officersprogrammet.

Alla som genomfört grundutbildningen med värnplikt med godkända resultat blir krigsplacerade. Det blir din befattning i händelse av höjd beredskap eller krig. När du är krigsplacerad kan du bli kallad till repetitionsutbildning. Läs mer om krigsplacering och om repetitionsutbildning.

Om du känner dig nöjd...

...får du efter avslutad och godkänd utbildning en utbildningspremie som en klumpsumma. Har du utbildat dig i nio månader blir det alltså 4 380 kr x 9 mån = 39 420 kronor, skattefritt.

Sidansvarig: Kommunikationsfunktionen
Granskad: 2018-02-21

Skriv ut