Till sidans innehåll

Fyller du 18 i år?

Då kommer du snart få reda på om du ska mönstra eller inte. Om du blir kallad till mönstring kommer du få en kallelse ungefär två månader innan du ska komma till oss för att mönstra. Blir du inte kallad men är intresserad av att göra grundutbildning med värnplikt så kan du söka frivilligt. När du söker frivilligt måste du ha fyllt 18 år.

En skyldighet. Och möjlighet. 

Regeringen har bestämt att skyldigheten att mönstra och genomföra grundutbildning med värnplikt ska gälla igen. Det betyder bland annat att du som fyller 18 år i år måste lämna uppgifter om dig själv till mönstringsunderlaget och att du kan bli skyldig att mönstra och genomföra grundutbildning med värnplikt enligt lagen om totalförsvarsplikt. Det är en skyldighet. Och en möjlighet. 

Till dig som ska mönstra

Här hittar du information om bland annat när du får din kallelse till mönstring, hur mönstringen går till och om du behöver boka om din tid för mönstring.
Läs mer

Till dig som inte ska mönstra

Här kan du läsa mer om vad ditt besked betyder, hur du kan få svar på dina frågor och om hur du kan engagera dig i de frivilliga försvarsorganisationer.
Läs mer!

Logga in och följ ditt ärende

Använd lösenordet du fått hemskickat eller logga in med e-legitimation.

Sidansvarig: Kommunikationsfunktionen
Granskad: 2018-02-21

Skriv ut